Hirdetések évközi 33. vasárnap

Évközi 33. vasárnap

2022. november 13.

1.) Karitász-gyűjtés

A jövő vasárnap Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan országos templomi gyűjtés lesz a nehéz helyzetbe került testvéreinket folyamatosan segítő Karitász javára. Kérjük híveink nagylelkű támogatását!

2.) Szentesti misztériumjáték – jelentkezés

Egyházközségünk karnagya, Zsilinszky Cecília tanárnő szeretettel hívja azon gyermekeket, fiatalokat, akik szívesen részt vennének az idei szentesti betlehemes játékban. Az első találkozás a szerepek kiosztásával november 19-én, szombaton délelőtt 9 órakor a Feltámadt Üdvözítő-templomban lesz.

3.) 2023-as katolikus naptárak, kalendáriumok kaphatók

2023-as katolikus falinaptárak és kalendáriumok a sekrestyében vásárolhatók.

4.) Miseszándékok kérése

Szentmiséket felajánlhatunk élőkért, holtakért, hálaadásként és bármely jószándékra. Miseszándékokat már az adventi hajnali szentmiséinkre, valamint a jövő évre is elő lehet jegyeztetni a szentmisék előtt és után a sekrestyében.

5.) Adományok a templom díszítéséhez

Az előtérben lévő Lisieux-i Szent Teréz szobor alatti perselyben elhelyezett adományaikat mostantól a templom díszítésére fordítjuk. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik bármely csekély összeggel is hozzájárulnak a templom szebbé tételéhez.

6.) Szent Ányos ünnepe Tihanyban

A Tihanyi Bencés Apátság szerzetesközössége és a tihanyi hívek november 17-én csütörtökön 17 órai kezdettel ünneplik társvédőszentjüket, Szent Ányos püspököt. Az ünnepi liturgiát Viliam Judák nyitrai megyéspüspök úr vezeti, aki ajándékba hozza a 11. századi felvidéki bencés remeték Szent Zoerárd-András és Benedek ereklyéit, amelyek a nyitrai székesegyházban lévő sírjukból származnak. A szerzetesközösség tagjai szeretettel várják a híveket a különleges ünnepi liturgiára és az azt követő szeretetvendégségre.

7.) „Őszi randevú” – program házaspároknak

A Családpasztorációs Iroda 2022. november 19-én, szombaton 17 órától a veszprémi Gizella Hotelben házaspárok számára szervez párkapcsolatot erősítő programot „Őszi randevú” címmel. A rendezvény fókuszában a megtartó szeretet áll. Jó alkalom és lehetőség ez a találkozás a pároknak a hétköznapokból való kilépésre, az egymásra való odafigyelésre. Pálfay Erzsébettel, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnökével, és férjével, Hámori Péterrel lesz lehetőség beszélgetni a témáról. Közreműködik Rabovay Júlia hegedűművész, majd egy kvízjátékkal, beszélgetéssel záródik az est. A szülőkkel érkező gyermekeket pedig gyermekfoglalkozások várják.

        Isten áldásával kísért hetet kívánunk:     Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán