Hirdetések Advent 2. vasárnapja

1.) Hajnali misék, érseki rorate-szentmise

Az adventi időben hétfőtől péntekig minden nap hajnali 6 órakor gyertyafényes rorate szentmisére várjuk a karácsonyra készülő testvéreket a Feltámadt Üdvözítő-templomba. December 5-én, hétfőn hajnali szentmisénk főcelebránsa dr. Udvardy György érsek úr lesz.

2.) Gyóntatási rend, gyónási segédlet

Feltámadt Üdvözítő-templomunkban karácsonyig minden nap van gyónási lehetőség, hétvégén a szentmisék előtt, hétköznap pedig a hajnali szentmisék előtt és után. Biztatjuk a testvéreket a karácsony előtti őszinte bűnbánatra és szentgyónásra. Hívjuk és bátorítjuk azokat a testvéreinket is, akik esetleg ezt régóta halogatják. A felkészüléshez és a gyónás végzéséhez az újságos polcon segédanyagot is elhelyeztünk, melyből bátran vigyünk ismerőseinknek is!

3.) Adventi zenei szolgálat

Vasárnaponként különleges zenei szolgálat segíti az adventi lelki készületet. Advent 3. vasárnapján plébániánk Szent Mihály kórusa teszi ünnepélyesebbé a liturgiát a 10:30-kor kezdődő szentmisén.

4.) Szülői esték II.

„Gyermekeink világa. Média és gyermeknevelés” címmel tart előadást dr. Gorove László és felesége, párkapcsolati szakértők december 8-án, csütörtökön 18 órától a Padányi iskolában. A szervező Családpasztorációs Iroda kéri, hogy az érdeklődők részvételi szándékukat a veszprem.csaladpasztoracio.hu honlapon található regisztrációs űrlapon jelezzék. Az előadás alatt az iroda munkatársai gyermekfelügyeletet biztosítanak.

5.) Barnai M. Brigitta CJ nővér temetése

Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy az egyházközségünk hívei által is ismert és szeretett Barnai M. Brigitta CJ szerzetesnővért november 25-én, 47 éves korában, szerzetesi életének 25. évében hosszú betegség után Teremtője hazahívta. Végakarata szerint az életéért hálát adó szentmise december 10-én 12 órakor lesz a Regina Mundi-plébániatemplomban. Hamvait a szentmisét követően az alsóvárosi temetőben helyezik végső nyugalomra. Kérjük, hogy Brigitta nővér szándéka szerint kegyeletét mindenki csak egy szál fehér virággal fejezze ki! A koszorúra szánt összeget nővértársai a veszprémi Onkológiai Központ javára juttatják el. Nyugodjék békességben!

6.) Vesperás és gyertyagyújtás a bencés atyákkal

A bencés öregdiákok szeretettel várják a híveket az adventi vasárnapokon 19 órára a Szent Anna-kápolnába vesperásra, valamint gyertyagyújtásra. Advent 3. vasárnapján Barkó Ágoston OSB gondolatait hallgathatjuk meg.

7.) 2023-as naptárak, kalendáriumok

Jövő évi katolikus naptárak, kalendáriumok már csak korlátozott számban kaphatók a sekrestyében.

Isten áldásával kísért várakozást kívánunk: Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán