Hirdetések

Nagyböjt I. vasárnapja

2023. február 26.

1.) Szentségimádás

Az életvédők veszprémi imacsoportjának tagjai február 28-án, kedden a 17 órai szentmise után szeretettel várják egy órás vezetett szentségimádásra azokat, akik fontosnak tartják az imádságot a magzati élet védelméért, az elpusztított magzatok lelki üdvéért, valamint azon édesanyákért, akik emiatt súlyos lelki terheket hordoznak.

2.) Nagyböjti katekézissorozat

Március minden szerdáján a 17 órai szentmisék keretében nagyböjti lelkigyakorlatos tanítást ad a megtérésről, a megbocsátásról és a kiengesztelődésről dr. Udvardy György érsek úr a Feltámadt Üdvözítő-templomban. A szentmisékhez kapcsolódóan gyónási lehetőség is lesz.

3.) Keresztúti ájtatosság

Nagyböjt pénteki napjain a Feltámadt Üdvözítő-templomban a 17 órai szentmise után keresztúti ájtatosságon elmélkedjük át Jézus szenvedésének állomásait. A következő keresztút elmélkedéseit az egyházközségünkhöz tartozó nagyszülők vezetik.

4.) Elsőpéntek

Március 3-án, a hónap első péntekén reggel 7 órakor és este 17 órakor is tartunk szentmisét a Feltámadt Üdvözítő-templomban. A szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség lesz, a szentmisék után pedig elimádkozzuk a Jézus szíve litániát a felajánló imával. Káplán úr a betegeket a március 6-ai héten látogatja meg.

5.) Jelentkezés a Szent Mihály Kórusba és a gyermekkórusba

Dankos Attila karnagy úr szeretettel várja a főszékesegyház Szent Mihály Kórusába az énekelni szerető és tudó testvéreket, Zsilinszky Cecília tanárnő pedig a most alakuló gyermekkórusba hívja a fiatalokat.

6.) Főegyházmegyei ministránstalálkozó

Március 18-án, szombaton főegyházmegyei ministránstalálkozó lesz Ajka-Tósokberénden. Jelentkezni István atyánál és Dávid atyánál lehet március 10-ig.

7.) Ifjúsági világtalálkozó – jelentkezés

A soron következő Ifjúsági Világtalálkozó 2023. július 26. és augusztus 6. között lesz Portugáliában. A Veszprémi Főegyházmegye támogatja azon 18 és 35 év közötti fiatalokat, akik részt kívánnak venni az eseményen. Az előzetes részvételi szándékot az ifjusagpasztoracio@veszpremiersekseg.hu email címen kell jelezni március 10-ig.

Isten áldásával kísért nagyböjti készületet kívánunk: