Hirdetések

Szűz Mária, Isten anyja (újév)

2023. január 1.

1.) Heti miserend

Hétköznapokon újra 17 órakor kezdődnek szentmiséink, melyek előtt fél órával rózsafüzért imádkozunk.

A héten ünnepeljük Urunk megjelenésének ünnepét, a napkeleti bölcsek látogatását. Parancsolt ünnep. Január 5-én, csütörtökön 17 órától elővételezett szentmisét mondunk. Január 6-án, pénteken a munkanapra való tekintettel 7:00-kor és 17:00-kor tartunk ünnepi szentmiséket.

2.) Elsőszombat

Január 7-én, az új esztendő első szombatján az esti szentmise előtt lesz a Rózsafüzér Társulat tagjai számára a titokcsere. Ezen a napon és minden elsőszombaton a szentmisét a csoport élő és elhunyt tagjaiért ajánljuk fel.

3.) Vízszentelés és a szenteltvíz használata

Vízkereszt napján az esti szentmisében ünnepélyes vízszentelést végzünk. Buzdítjuk a testvéreket a szenteltvíz otthoni használatára is. Aki szívesen vinne otthonába a frissen megáldott vízből kérjük, hogy alkalmas üveget hozzon magával! Az év többi napján is vihető szenteltvíz a Jézus szíve szobor melletti tartóból.

4.) Házszentelések – 2023

Szép hagyomány, hogy vízkereszt ünnepe után a lelkipásztorok otthonaikban keresik fel az egyházközség családjait, hogy az új szenteltvízzel megáldják a családtagokat abban a térben, melyben mindennapjaikat töltik, majd ennek megtörténtét az ajtófélfára is felírják. Ennek az áldásnak a kérése jó alkalmat kínál az atyákkal való megismerkedésre és közvetlen beszélgetésre is. Bátorítjuk a testvéreket az áldásra való jelentkezésre a sekrestyében vagy elérhetőségeinken.

5.) Felnőtt katekumenátus – 2023

Szeretettel várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik még nem részesültek a 3 beavató szentségben (keresztség, szentáldozás, bérmálás). Az új esztendőben szeretnénk számukra szervezett felkészítést tartani a plébánián. A testvéreket pedig arra kérjük, hogy hívják fel erre a lehetőségre környezetükben azon embertársaik figyelmét, akik a katolikus keresztény tanítás megismerésére nyitott szívvel szeretnének elindulni az istenkeresés mélyebb útján.

6.) Jelentkezés esküvőre – 2023

Várjuk azon jegyespárok jelentkezését is, akik a 2023-as esztendőben szeretnének házasságot kötni plébániánk valamelyik templomában. Ugyan most még rengeteg állvány fogadja a várba felsétálókat, ám a késő tavaszi időszakra már befejeződik mind a 18 egyházi épület külső felújítása, lehetőség lesz a vár korlátozások nélküli elérésére gépjárművekkel is. Azok jelentkezését is szeretettel fogadjuk már időpontegyeztetésre, akik a tavasszal megnyíló felújított főszékesegyházban szeretnék összekötni életüket Isten színe előtt.

7.) Gondos Péter János halála

A feltámadás hitében búcsúzunk templomunk egykori sekrestyésétől, Gondos Péter János testvérünktől. Lelki üdvéért az engesztelő gyászmise január 5-én, csütörtökön 16 órakor lesz a Feltámadt Üdvözítő-templomban. Hamvainak beszentelése és temetése január 6-án, pénteken 11 órakor a Dózsavárosi temetőben lesz. R.i.p.

Isten áldásával kísért, boldog új esztendőt kívánunk egyházközségünk minden tagjának:

Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán