Hirdetés

 

2022. december 25.

1.) Ünnepi miserend

December 25-én és 26-án 8:00-kor, 10:30-kor és 17:00-kor kezdődnek ünnepi szentmiséink. Keddtől péntekig 17:00-kor kezdődnek a szentmisék templomunkban.

December 31-én, szombaton az év utolsó napján 17:00-kor tartjuk Szűz Mária istenanyasága ünnepének elővételezett szentmiséjét, melyben hálát adunk a 2022-es esztendő kegyelmeiért.

2023. január 1-jén, vasárnap 8:00-kor, 10:30-kor és 17:00-kor kezdődnek az újévi szentmisék.

2.) Szentségimádás a magzati élet védelméért

Az életvédők veszprémi imacsoportjának tagjai december 28-án, a Heródes által megöletett ártatlan csecsemők, az aprószentek ünnepén a 17 órai szentmise után szeretettel várják vezetett szentségimádásra azokat, akik fontosnak tartják az imádságot a magzati élet védelméért, az elpusztított magzatok lelki üdvéért, valamint azon édesanyákért, akik emiatt súlyos lelki terheket hordoznak.

3.) Családok megáldása

Az idei ünnepi időszakban a Szent Család ünnepe hétköznapra esik, ezért érsek úr szándékának megfelelően a családok megáldását az új esztendő első vasárnapján, január 1-jén végezzük a szentmisék végén a Feltámadt Üdvözítő-templomban. Szeretettel várjuk a családokat.

4.) Felnőtt katekumenátus

Szeretettel várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik még nem részesültek a 3 beavató szentségben (keresztség, szentáldozás, bérmálás). Az új esztendőben szeretnénk számukra szervezett felkészítést tartani a plébánián. A testvéreket pedig arra kérjük, hogy hívják fel erre a lehetőségre környezetükben azon embertársaik figyelmét, akik a katolikus keresztény tanítás megismerésére nyitott szívvel szeretnének elindulni az istenkeresés mélyebb útján.

5.) Jelentkezés esküvőre

Várjuk azon jegyespárok jelentkezését is, akik a 2023-as esztendőben szeretnének házasságot kötni plébániánk valamelyik templomában. Ugyan most még rengeteg állvány fogadja a várba felsétálókat, ám a késő tavaszi időszakra már befejeződik mind a 18 egyházi épület külső felújítása, lehetőség lesz a vár korlátozások nélküli elérésére gépjárművekkel is. Azok jelentkezését is szeretettel fogadjuk már időpontegyeztetésre, akik a tavasszal megnyíló felújított főszékesegyházban szeretnék összekötni életüket Isten színe előtt.

6.) Plébániai ügyintézés lehetőségei

Plébániai ügyintézésre a vár felújítása miatt egyelőre a Feltámadt Üdvözítő-templom sekrestyéjében a szertartások előtt és után, valamint emailben és telefonon van lehetőség. Elérhetőségeink megtalálhatók a hirdetőtáblán, plébániánk honlapján, a szentmihalyplebania.hu címen, valamint facebook oldalunkon.

Kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk

egyházközségünk minden tagjának:

Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán