Hirdetések

Évközi iv. vasárnap

2023. január 29.

1.) Gyertyaszentelő

Február 2-án, csütörtökön emlékezünk meg arról, hogy a 40 napos Jézust Szűz Mária és Szent József bemutatták a jeruzsálemi templomban, akit Simeon a világ világosságának nevezett. Ennek emlékére a 17 órakor gyertyaszentelés lesz a Feltámadt Üdvözítő-templom kertjében, majd égő gyertyákkal vonulunk be a templomba az ünnepi szentmisére. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával gyertyát!

2.) Karácsonyi díszítés bontása és nagytakarítás

Az utolsó karácsonyi jellegű ünnep, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja után bontjuk le karácsonyi díszeinket február 3-án, pénteken a reggel 7 órai szentmise után. Előre is köszönjük mindazoknak, akik ebben, illetve az azt követő takarításban szívesen segítenek.

3.) Balázs-áldás

Február 3-án, pénteken ünnepeljük Szent Balázs püspök és vértanú emléknapját. Ezen a napon, valamint a jövő hétvégén minden szentmise végén Balázs-áldásban részesítjük a kedves híveket.

4.) Elsőpéntek

Febuár 3-a egyben a hónap első pénteke is, ezért reggel 7 órakor és este 17 órakor is tartunk szentmisét a Feltámadt Üdvözítő-templomban. A szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség lesz, a szentmisék után pedig elimádkozzuk a Jézus szíve litániát a felajánló imával.

5.) Beteglátogatás

Elsőpénteken káplán úr szívesen felkeresi otthonukban plébániánk betegeit. Akinek családjában vagy ismeretségi körében van olyan idős, beteg testvérünk, aki a szentmisére már nem tud eljönni, de szívesen végezne szentgyónást, szeretne szentáldozáshoz járulni kérjük, hogy jelezze!

6.) Egyházmegyei szinódusi találkozó

Egyházmegyei szinódusi találkozóra várják a híveket a pasztorális iroda munkatársai. A tanítással, imádsággal, megosztással zajló közös gondolkodás február 11-én, szombaton 10 és 15 óra között lesz a Padányi iskolában.

7.) Élő passió

A Veszprémi Érsekség hagyományteremtő szándékkal szabadtéri élő passiót szervez április 2-án, virágvasárnap 15 órakor Veszprém páratlan szépségű helyszínein: a vár alatt, a Benedek-hegyen és a Séd patak völgyében. Jelentkezni kisebb egyéni, vagy csoportos szerepekre, illetve önkéntes feladatokra egyaránt lehet korosztályra való tekintet nélkül. Az első találkozó és általános egyeztetés ma 16 órától lesz a Padányi iskolában.

8.) Tavaszi plébániai zarándoklat

Plébániánk május 1-jére egynapos tavaszi zarándoklatot szervez az ausztriai Mariazell és Maria Schutz kegyhelyekre. Jelentkezni a sekrestyében, valamint plébániánk elérhetőségein lehet. A részletes program és a költségek az újságos asztalról elvihető szórólapokon megtalálható.

Isten áldásával kísért hetet kívánunk:

Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán