Hirdetések évközi 34. vasárnapra

 

Krisztus a mindenség királya – főünnep

2022. november 20.

1.) Szentesti misztériumjáték – próbák

A pásztorjátékban szereplő több, mint 30 gyermeket minden szombaton délelőtt 9 órától 11 óráig várjuk próbára ide a Feltámadt Üdvözítő-templomba.

2.) Avargyűjtés

November 26-án, szombaton szintén 9 órára várjuk azokat, akik szívesen segítenek a templomkertben a lehullott falevelek összegyűjtésében. Aki tud, kérjük, hogy hozzon magával lombgereblyét! A munkát közös teázással zárjuk.

3.) Adventi koszorúk megáldása

A jövő héten ünnepeljük az adventi idő első vasárnapját. Aki szeretné, hogy az otthonát díszítő adventi koszorúját megáldjuk, az bátran hozza el a jövő vasárnapi szentmisékre és tegye az oltár elé!

4.) Városi gyertyagyújtások

A hagyományos városi gyertyagyújtás minden adventi szombaton 17 órától kezdődik a Kossuth utcán. Az első gyertyát november 26-án, szombaton 17 órától plébánosunk, dr. Takáts István helynök atya, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő úr gyújtják meg.

5.) Vesperás és gyertyagyújtás a bencés atyákkal

A bencés rend tagjai, valamint öregdiákjai szeretettel várják a híveket az adventi vasárnapokon 19 órára a Szent Anna-kápolnába vesperásra, valamint gyertyagyújtásra. Az elmélkedéseket minden vasárnap egy-egy bencés atya vezeti. Advent első vasárnapján Mihályi Jeromos OSB, tihanyi perjel gondolatait hallgathatják meg a résztvevők.

6.) 2023-as katolikus naptárak, kalendáriumok, miseszándékok

2023-as katolikus falinaptárak és kalendáriumok a sekrestyében vásárolhatók, ugyanitt írathatók miseszándékok a rorátékra és a jövő évre.

7.) Színezők és feladatok fiatal testvéreinknek

Kedves Gyerekek! Végül örömmel hívjuk fel a Ti figyelmeteket arra, hogy mától kezdve minden vasárnap találhattok bibliai színezőt és különféle játékos feladványokat a bejáratnál lévő újságos polcon. Bízunk benne, hogy az egyes vasárnapok szentírási részeihez kapcsolódó feladatok hittantudásotok gyarapítása mellett sok örömet is okoznak majd! Keressétek ezeket bátran hétről hétre! 😊

        Isten áldásával kísért hetet kívánunk:     Dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán