Hirdetések Évközi 30. vasárnap

2022. október 23.

1.) Téli időszámítás kezdete

Október 30-án hajnalban elkezdődik a téli időszámítás, ezért a jövő vasárnaptól esti szentmiséink már 17:00-kor kezdődnek.

2.) Ünnepi szertartásrend

Közeleg mindenszentek ünnepe és a halottak napja.

November 1-jén a mennyei dicsőségbe már eljutott összes lélekről megemlékezünk. Ez a nap parancsolt ünnep. Már az ünnep előestéjén, október 31-én, hétfőn 17:00-kor mondunk elővételezett szentmisét. November 1-jén, kedden pedig vasárnapi miserendet tartunk templomunkban.

November 2-án, szerdán a tisztulás állapotában lévő lelkekért, valamennyi elhunyt testvérünk lelki üdvösségéért könyörgünk. Ezen a napon reggel 7:00-kor, valamint este 17:00-kor is tartunk ünnepélyes gyászmisét a Feltámadt Üdvözítő-templomban.

3.) Temetői imádság és sírmegáldás

November 1-jén, mindenszentek napján 15 órakor a Vámosi úti temető nagykeresztjénél imádkozunk elhunyt szeretteinkért. A közös ima után – régi hagyomány szerint – lehet kérni az új síremlékek megáldását.

4.) 2023-as katolikus naptárak, kalendáriumok kaphatók

Megérkeztek a 2023-as katolikus falinaptárak és kalendáriumok. A szentmisék előtt és után a sekrestyében megvásárolhatók.

5.) Templomtakarítás és kertrendezés – köszönet

Akik ezen a hétvégén beléptek a templomkertbe, azok rögtön hatalmas változásokkal szembesülhettek. Ez főként annak köszönhető, hogy szép számmal, mintegy 15-en meghallották közösségünkből a hívó szót és káplán úr vezetésével elvégezték a templombelső nagytakarítását, valamint a templomkert rendezését. Utóbbiban nagyon látványos változások történtek. A résztvevők megnyírták a sövényeket, összegereblyézték a faleveleket, összeszedték a rengeteg bedobált szemetet, valamint a mentőbejáró felőli kerítés mellett kivágták a gombás fertőzés miatt megbetegedett tujasort. Tervezzük, hogy a közeljövőben ezek helyett majd ellenállóbb, a változó klímához jobban alkalmazkodó növényeket ültetünk. Hálásan köszönjük mindazok szolgálatát, akik eljöttek. Jó volt együtt munkálkodni szeretett templomunkért, valamint a szolgálat közben jobban megismerni egymást.

Isten áldásával kísért hetet kívánunk: dr. Takáts István plébános, dr. Kulcsár Dávid káplán